Υπνοπαιδεία και μαξιλάρι από τη Gevorest - Gevorest
Πότε πρέπει να αλλάξω το μαξιλάρι μου; Διαβάστε πιο κάτω και ανανεώστε το μαξιλάρι σας για ποιοτικό Ύπνο.
17561
post-template-default,single,single-post,postid-17561,single-format-standard,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Υπνοπαιδεία και μαξιλάρι από τη Gevorest

Υπνοπαιδεία και μαξιλάρι από τη Gevorest

Πότε πρέπει να αλλάξω το μαξιλάρι μου; Διαβάστε πιο κάτω και ανανεώστε το μαξιλάρι σας για ποιοτικό Ύπνο.

  1. Κατά την αγορά καινούργιου στρώματος. Ανάλογα με την μαλακότητα του καινούργιου στρώματος και τη στάση ύπνου που παίρνουμε συνήθως για να κοιμηθούμε, αλλάζει και η απόσταση ανάμεσα στους ώμους και του αυχένα. Ιδανικά, με την αγορά ενός καινούργιου στρώματος, επιλέγουμε και το κατάλληλο μαξιλάρι, πάντα μετά από τη σχολαστική δοκιμή του.
  2. Όταν αισθανθούμε πόνο στον αυχένα, πονοκέφαλο ή μούδιασμα στα χέρια. Συχνά προβλήματα υγείας με δυσάρεστες συνέπειες για την καθημερινή προσωπική και επαγγελματική ζωή μας. Ένα ακατάλληλο μαξιλάρι μπορεί να επιδεινώσει ή ακόμα και να δημιουργήσει τα πιο πάνω.
  3. Όταν δεν μας ξεκουράζει πια. Με την πάροδο του χρόνου και της καθημερινής χρήσης, δημιουργείται αλλοίωση των υλικών του μαξιλαριού με αποτέλεσμα να διακόπτεται ο ύπνος μας κατά τη διάρκεια της νύχτας.
  4. Έχει λερωθεί. Κατά τη διάρκεια της νύχτας ιδρώνουμε πολύ και αυτός ο ιδρώτας μεταφέρεται στο μαξιλάρι με αποτέλεσμα να κιτρινίσει.

Τα μαξιλάρια επιμολύνονται από μύκητες. Οι μύκητες που επιβιώνουν στα μαξιλάρια τρέφονται από τα απορρίμματα ζωυφίων που ζουν στην σκόνη και από ξεφυλλίσματα του ανθρώπινου δέρματος. Με αυτά λοιπόν μοιραζόμαστε κάθε βράδυ το μαξιλάρι μας, γι’ αυτό και συστήνουμε την αλλαγή μαξιλαριού κάθε δύο με τρία χρόνια το αργότερο.

Δεν υποτιμούμε αυτή την οικεία σχέση που όλοι έχουμε με το μαξιλάρι μας – εξομολογούμαστε σ’ αυτό, κλαίμε πάνω του, το αγκαλιάζουμε. Είναι σημαντικό όμως να γνωρίζουμε πότε πρέπει να το αλλάζουμε και είναι επίσης σημαντικό όταν το αλλάξουμε, να παίρνουμε αυτό που είναι κατάλληλο για τον καθένα μας, δοκιμάζοντας το σχολαστικά.