Χρήσιμες πληροφορίες - Gevorest
18768
page-template-default,page,page-id-18768,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Χρήσιμες πληροφορίες

Χρήσιμες πληροφορίες

 

α) Πώς μπορώ να μετρήσω τις διαστάσεις του στρώματος;

Πάντοτε μετράμε τις διαστάσεις του στρώματος για μήκος και πλάτος από ρέλι σε ρέλι σε εκ. (Σχ.1)

β) Πως μπορώ να μετρήσω το ύψος του στρώματος;

Οδηγίες: Πάρτε ένα μικρό ορθογώνιο ξύλο ή μέταλλο που χρησιμοποιείται συνήθως για χάραξη ευθειών γραμμών και τοποθετήστε το κατά πλάτος του στρώματος. Πάρτε τη μετροταινία ή ένα χάρακα και μετρήστε το ύψος του στρώματος από το ρέλι που βρίσκεται στην βάση μέχρι και το ορθογώνιο ξύλο ή μέταλλο που τοποθετήσατε κατά πλάτος του στρώματος ώστε να βρείτε το τελικό ύψος. (Σχ.2) Είναι πολύ σημαντικό η μέτρηση να πραγματοποιείται 8-10 ώρες μετά την τελευταία χρήση του στρώματος.

γ) Μέτρηση εμφανούς μόνιμης υποχώρησης της επιφάνειας του στρώματος πέραν των 2 εκ. (Σχ.3)

Οδηγίες: Πάρτε ένα μικρό ορθογώνιο ξύλο ή μέταλλο που χρησιμεύει συνήθως για χάραξη ευθειών γραμμών και τοποθετήστε το κατά πλάτος του στρώματος. Πάρτε τη μετροταινία ή ένα χάρακα και χωρίς να τον πιέζετε πάνω στο στρώμα μετρήστε το κενό. ώστε να διαπιστώσετε εάν είναι πέραν των 2 εκ. Είναι πολύ σημαντικό η μέτρηση να πραγματοποιείται 8 ώρες μετά την τελευταία χρήση του στρώματος. Σε περίπτωση υποχώρησης πέραν των 2εκ θα πρέπει να ελέγξετε την καταλληλότητα της βάσης του στρώματος σύμφωνα με το Σχεδιάγραμμα 4.

 

 

δ) Βεβαιωθείτε ότι η βάση σας είναι ενιαίας επίπεδης επιφάνειας (Σχ.4)

Ελέγξατε τη βάση του στρώματος σας. Βεβαιωθείτε ότι η βάση είναι ενιαίας επίπεδης επιφάνειας και είναι σταθερή ώστε να μην αλλοιώνει τα υλικά στήριξης δημιουργώντας προβλήματα στη λειτουργία του στρώματος.

 

ε) Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε το σωστό μαξιλάρι για το στρώμα σας (Σχ.5)

Όταν το στρώμα είναι μαλακό η βύθιση του σώματος είναι μεγαλύτερη. Σε αυτή την περίπτωση η απόσταση μεταξύ ώμου και αυχένα μικραίνει άρα το μαξιλάρι πρέπει να είναι χαμηλό. Όταν το στρώμα είναι μέτριο προς σκληρό η βύθιση τους στρώματος είναι μικρότερη. Σε αυτή την περίπτωση ένα ψηλό μαξιλάρι είναι καταλληλότερο.