Νέα έρευνα συνδέει την έλλλειψη ύπνου με σοβαρά συμπτώματα Covid-19 - Gevorest
19529
post-template-default,single,single-post,postid-19529,single-format-standard,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Νέα έρευνα συνδέει την έλλλειψη ύπνου με σοβαρά συμπτώματα Covid-19

Νέα έρευνα συνδέει την έλλλειψη ύπνου με σοβαρά συμπτώματα Covid-19

Αν κάτι χαρακτηρίζει τη Gevorest, είναι η επισταμένη ενασχόλησή της με τον ύπνο και η συνεχής ενημέρωση των ανθρώπων της για κάθε εξέλιξη σχετική με το θέμα αυτό. Στο πλαίσιο, λοιπόν, των ερευνών που οι ειδικοί του ύπνου στη Gevorest πραγματοποιούν διαρκώς, μοιράζονται με το κοινό τους και αποτελέσματα ερευνών που άλλοι ειδικοί έχουν ολοκληρώσει για το θέμα. Μία από αυτές είναι και η πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ.

Η έρευνα, η οποία δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Sleep, συνδέει τη χρόνια έλλειψη ύπνου με μεγαλύτερο κίνδυνο νοσηλείας και θανάτου από Covid-19. Πιο συγκεκριμένα, οι ερευνητές του Πανεπιστημίου έχοντας αναλύσει στοιχεία από περίπου 46.500 άτομα μέσης ηλικίας 69 ετών από τα οποία τα 8.422 είχαν διαγνωστεί με κορονοϊό, διαπίστωσαν πως τα άτομα με Covid-19 που είχαν ιστορικό κακού ύπνου, είχαν μεγαλύτερες πιθανότητες να παρουσιάσουν σοβαρά συμπτώματα Covid-19 και να καταλήξουν εξαιτίας του.

Η έρευνα έδειξε πως η σχέση κακού ύπνου – σοβαρών συμπτωμάτων Covid-19 ήταν ανεξάρτητη από άλλους παράγοντες, όπως η παχυσαρκία και το κάπνισμα. Επιπλέον, φάνηκε πως ακόμα και τα άτομα με περιστασιακό κακό ύπνο έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο για νοσηλεία και θάνατο όταν έχουν λοίμωξη Covid-19, αυτό όμως θα πρέπει να μελετηθεί εκτενέστερα και να επιβεβαιωθεί από μελλοντικές έρευνες.

Είναι γνωστό, άλλωστε, πως ο χρόνιος ανεπαρκής και διαταραγμένος ύπνος επηρεάζει το ανοσοποιητικό σύστημα και αυξάνει την πιθανότητα θρόμβωσης. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που η Gevorest παίρνει τον ρόλο της στο ζήτημα του ύπνου πολύ σοβαρά, πραγματοποιώντας τις δικές της έρευνες και ψάχνοντας το θέμα σε βάθος. Στόχος της Gevorest είναι να συμβάλλει ώστε ο Ύπνος σας να είναι ο καλύτερος δυνατός και προσπαθεί να το καταφέρει με κάθε τρόπο!

Για τη Gevorest ο Ύπνος είναι το υπέρτατο αγαθό, το οποίο έχει αντίκτυπο στη γενικότερη ποιότητα της ζωής μας. Γι’ αυτό, στηρίζει τη στρατηγική της στην άψογη τεχνογνωσία της, προσφέροντας δοκιμασμένες και αξιόπιστες λύσεις, επιμορφώνοντας το κοινό σε κάθε ευκαιρία και διατηρώντας υψηλό το αίσθημα κοινωνικής ευθυνής, σε κάθε περίοδο.

Tags: