Οδηγίες φροντίδας & κατάλληλης χρήσης προϊόντων - Gevorest
18762
page-template-default,page,page-id-18762,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Οδηγίες φροντίδας & κατάλληλης χρήσης προϊόντων

Φροντίδα προϊόντων: πριν τη χρήση τους και κατά τη χρήση τους για πρώτη φορά

 

 

Φροντίδα προϊόντων: πριν τη χρήση τους και κατά την χρήση τους για πρώτη φορά

Αφαιρέστε το νάιλον συσκευασίας από τα προϊόντα για αποφυγή υγρασίας εντός των επόμενων τεσσάρων ωρών από την ώρα παράδοσης. Συνιστάται όπως όλα τα καινούρια προϊόντα αερίζονται για 2-3 μέρες πριν και κατά τη χρήση τους. Όλα τα καινούργια υλικά έχουν την δική τους μυρωδιά η οποία υποχωρεί σταδιακά.

Βεβαιωθείτε ότι ο χώρος όπου θα τοποθετηθεί το προϊόν είναι καθαρός από υγρασία και μούχλα, έχει αεριστεί επαρκώς για απομάκρυνση οποιωνδήποτε υφιστάμενων οσμών. Σε περίπτωση ανάγκης οποιασδήποτε επιδιόρθωσης ή βαψίματος του χώρου, συνιστάται όπως αυτό πραγματοποιηθεί πριν την παράδοση του προϊόντος.

Το καινούργιο μας στρώμα χρειάζεται ένα μικρό διάστημα περίπου 15 ημερών ώστε να προσαρμοστεί στα δεδομένα του σώματός μας για την άνεση και στήριξή του.

 

 

Υποστήριξη στρώματος από ενιαία επίπεδη επιφάνεια

Οποιαδήποτε ακατάλληλη επιφάνεια (βάση στρώματος) μπορεί να προκαλέσει ζημιά ή αλλοίωση της άνεσης και της στήριξης του στρώματος (σχεδ. 4 – χρήσιμες πληροφορίες).

Η κατάλληλη ενιαία επίπεδη επιφάνεια σε συντονισμό με την λειτουργία του στρώματος μεγιστοποιούν την άνεση και τη στήριξή που παρέχουν, ενώ ταυτόχρονα η ενιαία επίπεδη επιφάνεια διασφαλίζει την κατασκευαστική ποιότητα του στρώματος. Για περισσότερες πληροφορίες, συμβουλευτείτε την Gevorest.

 

 

Ανάγκη αλλαγής μαξιλαριού, κατά την αγορά καινούργιου στρώματος

Κατά την αγορά καινούργιου στρώματος ανάλογα με τη μαλακότητα του αλλά και με τη στάση ύπνου που παίρνουμε συνήθως, αλλάζει και η απόσταση ανάμεσα στους ώμους και τον αυχένα. (σχεδ. 5 – χρήσιμες πληροφορίες). Σε περίπτωση που το μαξιλάρι δεν είναι το κατάλληλο για το καινούργιο μας στρώμα ενδέχεται να νιώσουμε ενοχλήσεις. Για περισσότερες πληροφορίες, συμβουλευτείτε την Gevorest.

 

 

Αναγκαία χρήση προστατευτικού καλύμματος στρώματος και μαξιλαριού

Η νυχτερινή εφίδρωση αποτελεί ένα συχνό φαινόμενο. Οι εκκρίσεις του ιδρώτα δημιουργούν υγρασία στο εσωτερικό του στρώματος και του μαξιλαριού και ταυτόχρονα λεκέδες. Χρησιμοποιώντας προστατευτικό κάλυμμα διατηρούμε καθαρό και στεγνό το στρώμα και το μαξιλάρι μας διασφαλίζοντας ένα υγιές περιβάλλον ύπνου. Το προστατευτικό κάλυμμα συστήνεται να είναι από 100% βαμβακερό ύφασμα ώστε να αναπνέει και να είναι υποαλλεργικό, ενώ ταυτόχρονα να είναι πλήρως αδιάβροχο. Οποιοδήποτε προστατευτικό κάλυμμα δεν είναι αδιάβροχο δεν προστατεύει το στρώμα ή το μαξιλάρι μας.

 

 

Αποθήκευση και μεταφορά στρώματος

Μη διπλώνετε το στρώμα κατά τη μεταφορά ή την αποθήκευση του. Όταν διπλωθεί θα προκληθεί μόνιμη σοβαρή ζημιά. Η μεταφορά ακόμη και η αποθήκευση ενός στρώματος θα πρέπει να γίνεται πάντοτε σε ευθεία μορφή. Αποφύγετε τη χρήση νάιλον συσκευασίας για αποθήκευση του στρώματος γιατί υπάρχει πιθανότητα δημιουργίας υγρασίας στο προϊόν.

 

 

Συντήρηση και καθαριότητα των προϊόντων

Αποφύγετε τη χρήση χημικών καθαριστικών ή ατμού σε περίπτωση λεκέ στα προϊόντα. Η χρήση οποιωνδήποτε καθαριστικών υλικών ή ατμού μπορεί να προκαλέσει ζημιά στο ύφασμα και στα υλικά άνεσης και στήριξης του προϊόντος εάν πρόκειται για το στρώμα. Για επιπλέον φρεσκάρισμα, συστήνεται η χρήση ηλεκτρικής σκούπας μόνο. Όσον αφορά στο στρώμα, συστήνεται όπως τα σεντόνια και το προστατευτικό αφαιρούνται συχνά. Μια ανάσα καθαρού αέρα θα δώσει στο στρώμα μια αίσθηση φρεσκάδας.

 

 

Άλλες σημαντικές οδηγίες φροντίδας και προστασίας του προϊόντος

  • Μην χοροπηδάτε και μην στέκεστε όρθιοι στο στρώμα, γιατί μπορεί να προκληθεί ζημιά στα υλικά άνεσης.
  • Μη σφουγγαρίζετε με υπερβολικό νερό κάτω από την βάση του στρώματος.
  • Μην ξαπλώνετε απευθείας σε γυμνό στρώμα και μην το καθαρίζετε με βούρτσα γιατί υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να χνουδιάσει.
  • Κρατήστε τα προϊόντα μακριά από οποιοδήποτε θερμαντικό σώμα ή εστία φωτιάς.
  • Μην καπνίζετε στο υπνοδωμάτιο και κυρίως πάνω στο στρώμα.
  • Μη σιδερώνετε πάνω στο στρώμα.